Imi plac mult kiturile de make-up cu muuulte nuante de diferite texturi, cu glossuri, rujuri mate sau prelate – in nuante pe care nu le purtam poate niciodata, cu mascara, dermatograf, blush si corectoare. Insa, n-am gasit pana acum acel kit ideal, care sa contina DOAR ce imi trebuie. Si, din cauza asta, am fost nevoita sa imi creez eu trusa de beauty ideala. Din sutele de produse pe care le testez si din depozitul pe care il detin pe o etajera incapatoare din baie (plus cateva dulapioare mici, ce-i drept), am ales exact necessaire-ul de care am mare nevoie.
Pentru ingrijire ai nevoie de un trio puternic, de preferat din aceeasi gama, pentru ca isi completeaza eficienta: un demachiant adaptatat tipului de ten, o lotiune tonica si o crema hidratanta. Plus, neaparat o crema pentru zona delicata din jurul ochilor. Eu prefer texturile onctuoase gelurilor sau altor texturi. Daca simti ca pentru pielea ta face diferenta sa folosesti o crema cu factor de protective solara si textura mai fluida pentru zi si un serum pentru noapte, allege tot produse de loa acelasi brand si din aceeasi gama. Tenul (indifferent de tipul sau) are tendinta sa se simta atacat sis a riposteze daca testam prea multe formule pe el.
Pentru make-up, ai nevoie de un fond de ten care sa ti se potriveasca, un corector /iluminator care trebuie musai aplicat pe zona cearcanelor (sau niste perle iluminatoare care sa ofere stralucire pometilor sau arcadelor), o paleta cu 3 farduri in nuante de marouri calde (ai avea nevoie de o astfel de paleta si in varianta cu particule stralucitoare pentru machiajul de seara), un blush in doua nuante ca sa poti sculpta pometii. Pentru buze, cele mai potrivite sunt un balsam hidratant, un gloss in nuante delicate de roz sau piersica (in functie de nuanta parului) si 2 rujuri mate sau perlate– fie piersiciu, roz sau rosu pasional.
Pana acum nu s-a intampalat sa am nevoie sa mai adaug si alt produs la acestea de mai sus. Recunosc, prefer clestisorul de gene in locul mascarei. Insa cand aleg mascara prefer sa incerc una intr-o culoare intensa: maron ori burgundy (rosu sangeriu) pentru o privire subliniata cu eleganta!
Tu ce ai in beauty-kit? |
Foto: Guliver/Getty Images
Darga mea, daca ai prea multe produse in trusa risti sa alegi un machaij nepotrivit, deoarece tentatia e prea mare...
Cu cat mai putine (si doar cele esentiale) cu atat mai bine!
Buna Lili,
Avon nu are in portofoliu decat nuante de albastru sau maron. Alte firme au si burgundy. Ce-i drept, mai rar. Daca iti plac si fardurile de pleoape si folosesti, iti recomand sa aplici un fard burgundy la baza pleoapei superioare (ca si cum ai trasa o linie de tus lichid, doar ca faci asta cu fard si o pensula subtire) si mascara maron. Efectul este acelasi. Doar sa nu pui prea multa culoare ![]()
Asa se si face , Luminita!
Macar o data la doua luni este necesar sa ne curatam toate pensulele si periile si musai sa aruncam produsele care nu rezista atat de mult timp.
Sunt cateva produse pe care le rotesc constant intre ele: mascara si fondul de ten sunt dintr ecele mai 'accesate' pentru un make-up artist.
Trusa mea?....e imensa.Sunt fan produse de machiaj, desii nu le folosesc pe toate.Am cam 100 rujuri, tot felul de nuante,creioane cotur buze, creioane pt ochi si tusuri pe ochi, toate nuantele de fard pt ochi, iau tot ce apare.Fond de ten, folosesc f rar, dar am, luciu pt buze,creion corector, pudra,
Nu am cleste pt gene..pt ca nu folosesc, am tot felul de rimeluri, desii nu le folosesc[pe acestea le fac de obicei cadou].
Draga Doina,
recomand ca macar iarna sa folosesti fond de ten. Protejeaza tenul intr-o perioda in care acesta este foarte agresat. Nu e nevoie sa aplici mult. Apesi pe 'pompita' produsului de 2 ori (sau folosesti o cantitate un pic mai mare ca o boaba de mazare) si o aplici prin tapotare.
Cat despr efardurile pentru ochi si rujuri, nici eu nu pot sa spun ca imi plac unele in particular pentru ca...imi plac toate!
ce farduri recomanzi dar care sa nu se stranga pe pleoapa?am folosit si de la avon si concurenta si sephora si cam toate acest pacat
Draga mea,
nu exista 'toate fardurile au acest pacat' , indiferent de brand-ul pe care l-ai incercat.
Pentru ca aun fard de pleoape sa nu se adune trebuie sa realizezi corect baza machiajului. Nu aplica fond de ten pe pleoape (daca gresesti si faci totusi asta, sterge cu un betisor cu vata) insa aplica putina pudra translucida cu un pamatuf.
Nu te astepta ca vreun fard, de orice fel, sa reziste mai mult de 8 ore. Daca vrei asa ceva, alege o gama profesionala de machiaj. Care, desigur, va fi si foarte costisitoare. Si careia nu ii vad rostul pentru un machiaj zi de zi. Aceste produse contin foarte mult talc, sunt destinate exclusiv machiajului de teatru, film si televiziune si in timp degradeaza tenul.
Îndrăznesc să spun că eu folosesc de ani buni de zile fond de ten pe pleoape peste care aplic fard È™i niciodată nu mi s-a strâns. Èšin să precizez È™i faptul că mă machiez pe la ora 5.30 dimineaÈ›a È™i mă demachiez pe la ora 14. Totul este O.K. ( la mine) cu fardul aplicat peste fond de ten.
trusa mea inainte nu era mare,dar de cand am intrat in avon incetul cu incetul devine destul de mare,deoarece vad foarte multe produse care imi plac si mi le achizitionez,insa am o problema sa spun asa
nu gasesc un portfard destul de mare unde sa mi pun produsele.cel mai mult folosesc focul de ten pudra blush-ul si rimelul,rujul mai rar,ptr ca am buzele foarte crapate si cum sunt adepta unui machiaj mai simplu consider ca balsamul de buze de la anew este perfect .oricum sunt foarte multumita de el ptr ca de cand il folosesc numai am nici o problema .
Poti folosi in loc de port-fard o geanta de umar mai veche pe care nu o mai porti. Ii desprinzi bareta de umar si folosesti doar geanta in sine.
Eu recunosc ca am un beauty case, este replica celui din imagine (poate chiar mai mare) insa acestea sunt...riscurile meseriei ![]()
Iti recomand sa iti achizitionezi si un 'portofel' din piele moale sau bumbac , pentru pensule. Se pastreaza mult mai bine, toate modelele se ruleaza si astfel nu mai batai de cap cu toate pensulele imprastiate prin port-fard.
multumesc mult ptr sfaturi carmen ,o sa tin cont de ele,dar inca o intrebare de unde pot sa mi achizitionez mai multe pensule ptr machiaj.multumesc :*
Online sau in magazine de specialitate. cred ca poti intelege de ce prefer sa nu recomand alte branduri decat Avon ![]()
Parerea mea este ca ai nevoie de 3 pensule: una pentru fardul de obraz, una pentru buze si una pentru pleoape.
Daca ai probleme cu sprancenele si e necesar sa le corectezi forma zi de zi alege un creion retractabil si apoi perie un pic sprancenele cu o periuta de dinti mai veche/uzata (e un truc si el vechi de cand lumea, dar care functioneaza mai bine decat instrumentele profesionale uneori, pentru ca curata surplusul de fard fara efort, dintr-o singura miscare).
Sper sa te ajute.
Cu placere ![]()
Eu am balsamul multifunctional cu miere, muuuuulte cutiute. Le dau copiilor si recomand intotdeauna hidratarea buzelor la sedintele foto la care particip.
Cred ca balsamul de buze nu e deloc o vanitate. Cu cate ai mai multe si la indemana cu atat vei fi tentata sa le folosesti constant. Ceea ce este extraordinar pe termen lung, pentru ca zona din jurul gurii este foarte sensibila, se rideaza si se pateaza in timp.
O hidratare adecvata te fereste de drame...mai tarziu.
Ia unul si pentru sot/iubit. Si ei au nevoie de un pic de ajutor.
vazusem la tv la emisiunea dr oz ca cica da dependenta balsamul e buze si ca nu ar fi chiar atat de ok...se subtiaza pielea si pe termen lung nu e bine
Draga carmen, am o rugaminte si te rog sa ma ajuti.
Eu am obiceiul sa tin ore de frumusete, iar momentan trusa imi este destul de invechita si m-am hotarat sa o reinnoiesc.
Te rog sa-mi spui tot ce trebuie sa contina o trusa de machiaj pentru prezentari, si ce nuante recomanzi sa le avem intotdeauna la noi.
Draga mea, intrebarea ta e f complexa. Revin cu un raspuns astazi, deocamdata nu imi permite timpul sa elaborez, trebuie sa duc copii la gradi ![]()
Dar revin, promit!
Buna Iolanda!
Nu exista o reteta clara sau o lista exacta cu ce produse trebuie sa aiba fiecare in geanta de machiaj pt prezentari. Te pot ajuta cu cateva sfaturi sa iti alcatuiesti o geanta cu produse care sa raspunda tuturor necesitatilor, general vorbind.
- o crema hidratanta, cu textura lejera si buna pt toate tipurile de ten / ex. Solutions - Beautiful Hydration
- un demachiant lichid bun pt toate tipurile de ten si dischete demachiante, pt a curata tenul de impuritati inainte de orice machiaj / ex. demachiant 3in1 - Avon Care
- o crema pt zona ochilor, pt a hidrata si revitaliza zona sensibila a ochilor / ex. tratament pt ochi Anew Genics
- fond de ten pt ten mixt- gras, pt ten normal uscat si pt ten sensibil, e bine sa fii pregatita pt orice fel de tip de ten / ex. pt tenul mixt-gras ai nevoie de un fond de ten matifiant gen cel compact Ideal Shade sau cel lichid din aceeasi gama; pt ten normal-uscat ai nevoie de un fond de ten care sa si hidrateze tenul, sa fie lichid , asa ca cel calmant (Calming Effects) / pt ten sensibil ai nevoie de un fond de ten cu formula speciala pt tenul cu sensibilitati / ex. aici poate fi tot Calming Effects
- corector in 2 nuante, una deschisa si una mai inchisa / ex. corector Ideal Shade in ambele nuante
- pudra care are rolul de a fixa fondul de ten si e neaparat necesara, de asemenea intr-o nuanta deschisa si una mai inchisa/ ex. Pudra compacta Ideal Flawless in ambele nuante
- farduri de pleoape pudrate in toate culorile si nuantele, ca sa poti machia orice femeie / aici poti alege ce vrei tu, astfel incat sa raspunzi tutror cerintelor si sa poti realiza orice fel de machiaj al ochilor / ex. fardurile de pleoape True Colour Quad si Duo
- creioane de ochi si eyeliner / deasemenea si aici poti alege ce creioane vrei, important este sa ai cat mai multe nuante pt a pune in valoare toate culorile irisului
si neaparat un eyeliner negru + alte culori daca doresti / ex. creion de ochi Jillian Dempsey Professional in cele 3 nuante si eyeliner: contur lichid persistent Extra Lasting
- mascara de culoare maro(pt blonde) si neaparat de culoare neagra / ex. aici ai o gama variata din care poti alege, Supershock Mascara fiind o alegere foarte buna care se potriveste pt orice machaij si orice fel de gene
- fard de obraz in naunte cat mai fresh / gen piersica sau roze / ex. fard de obraz True Colour in ambele nuante si Fard de obraz Duo 24K Gold
- rujuri si luciu de buze / aici poti alege ce stii ca functioneaza cel mai bine la clientele tale, sa fie nuante cat mai multe si variate, hidratante si starlucitoare.
Cam astea ar fi esentiale, la aceasta lista poti adauga ce doresti (ex. un balsam de buze, creioane de sprancene, pensule, perle bronzante, etc).
Sunt convinsa ca iti vor folosi aceste informatii si iti doresc sa ii dai gata pe toti cu geanta ta de beauty!!! Mult succes in tot ceea ce faci!!!
Cu drag,
Carmen